אביאנה והסתיידות בשד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/09/2015 | 18:32 | מאת: אורית סדן

שלום בת 45 מזה כחודש וחצי נוטלת אביאנה בהמלצת רופא נשים לאור תסמיני גיל המעבר. בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נמצאו הסתיידויות בשד שמאל. מוזמנת לביופסיה בעוד כשבועיים. האם יש להפסיק ליטול אביאנה לאור הממצאים ? או להמשיך ליטול עד לקבלת תשובות ביופסיה? אודה לתשובה מהירה החות והנני אובדת עצות בברכה אורית

אורית שלום ותודה על שאלתך. ככלל, רצוי היה לבדוק שד ולסיים ברור לפני התחלת טיפול. בשלב זה הפסקת טיפול לא ממש תשנה. גם אם הממצא אינו שפיר (ואיני יודע מה דרגת החשד) מתן של שבועיים שלושה לא ישנה ככל הנראה את המהלך של הדברים ומנגד, התחלת והפסקה ושוב התחלה לאחר מכן אינה מומלצת בעיקרון ועשויה להחמיר שוב את תסמיני גיל המעבר. אם אינך רגועה להמשיך, תפסיקי ותתיעצי עם רופאך לאחר תוצאות הביופסיה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי