מדבקת אוורול, התקן מירנה ומצב רוח עגמומי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/08/2015 | 12:11 | מאת: נטע

לד"ר זלוצובר שלום, בת 50, נמצאת כרגע בטרום גיל המעבר משתמשת בהתקן מירנה (בוצעה בדיקת פרופיל הורמונלי לפני כשנה תוך כדי שימוש במירנה). התופעות אותן חוויתי בתקופה האחרונה היו נדודי שינה, אשר השתפרו, אך הופיע מצב רוח ירוד ועגמומי שאינו אופייני לי. רופאת הנשים אליה פניתי נתנה לי מדבקות אוורול 50 ואני חוששת להשתמש בהן. אודה על תגובתך.

נטע שלום ותודה על שאלך. אני חש שנדרשים נתונים נוספים להחלטה שאת בגיל מעבר ושזאת הסיבה לתחושותייך. אני מניח שהרופא הניחה שאת כבר בגיל מעבר ומכאן ההמלצה הטיפולית. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי