איך נקבע גיל המעבר?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/08/2015 | 15:04 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 42 ובבדיקות דם שעשיתי ביום ה-4 למחזור, נמצא שהפרופיל ההורמונלי שלי מתאים לגיל המעבר (fsh=29 , lh=18 ). יחד עם זאת, אני המחזורים שלי סדירים לחלוטין (כל 28 יום בדיוק. אחת לכמה חודשים יכולה להיות סטייה של יום אחד, לכאן או לכאן). האם לאור תוצאות הבדיקות, ניתן לומר שאני נמצאת בגיל המעבר או שלשם ההגדרה צריכה להיות הפסקה (או לפחות אי סדירות) במחזור החודשי? בנוסף, הבנתי כי התוצאות מעידות למעשה על רזרבה שחלתית נמוכה מאוד (ברמה שאני לא נחשבת מועמדת מתאימה לטיפולי פוריות). האם משמעות הדבר שאם אמשיך לקיים יחסים לא מוגנים עם בן זוגי, אין שום סיכוי שאקלט? אודה לתשובתך דנה

דנה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר קודם כל כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין. כל עוד הוסת סדיר (וגם אם לא אך עדיין קיים) יש סיכוי (לא גבוה) להרות עצמונית. את כנראה בפרימנופאוזה (טרום גיל מעבר) ויש כנראה שינויים באורך המחזור ואולי אפילו שינויים סימפטומטיים קלים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי