שאלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/08/2015 | 13:50 | מאת: חנן

גילי הינו 60. רמת הטסטסטורון הינה 8.1 בסקלה שבין 8.4 ל- 28.6. יש לי מספר שאלות: 1.האם כדאי לקחת את הג'ל למריחה? האם עשויות להיות לו תופעות לואי? 2. האם פעילות ספורטיבית, במיוחד שחייה, עשוייה להעלות את רמת הטסטסטורון? 3. האם בעת קיום יחסים רמת הטסטסטורון נשארת יציבה? האם היא עשויה לרדת כיוון שהגוף "צורך" יותר טסטסטורון? בתודה

חנן שלום ותודה על שאלתך. הגוף אינו צורך טסטוסטרון בעת יחסי מין ואולי להיפך- לא ברור לי מהיכן הרעיון. פעילות גופנית ובעיקר אנארובית אכן עשויה להעלות רמת טסטוסטרון. לגבי לקחת טיפול (ג'ל, זריקות) כדאי לפנות ליעוץ רפואי מסודר. תצטרך ככל הנראה להשלים בדיקות נוספות למקור החוסר לפני ההחלטה על טיפול. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי