בדיקות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/08/2015 | 17:13 | מאת: דנה 407

שלום ד"ר בת 43. ילד מהריון ספוטאני נולד לפני שנה. מחזור סדיר כל חודש עם זקיק מוביל שמתפתח טוב. החודש תוצאות משונות בבדיקת הדם. לפני כמה ימים ביום השני למחזור: אסטרדיול - 79 פרוגסטרון - 0.5 lh - 7.33 fsh - 19 היום: אסטרדיול - קטן מ 37 פרוגסטרון - קטן מ 0.3 lh - 11.33 מעולם לא היו לי תוצאות כאלה. קראתי שזה מתאים לפוסטמנפאוז. האם ייתכן ? בבת אחת? לפני כמה ימים היו תוצאות אחרות לגמרי. אולי טעו במעבדה? אשמח לתשובתך. דנה

דנה שלום ותודה על שאלך. לא ברור לי למה הבדיקות נלקחו ויש לשאול את הרופא שביקש אותן לגבי ההגיון שמאחוריהן ומשמעות התוצאות. עקרונית אם הוסת סדיר לחלוטין אין שום סיבה וצורך בבדיקות פרופיל הורמונלי. בברכה דר' זלוצובר

03/08/2015 | 08:24 | מאת: דנה

שלום ד"ר ותודה על תשובתך המהירה, הבדיקות נלקחו מפני שאני בטיפולי פוריות. התוצאות המשונות לא היו לי ברורות , כי הן מעידות על פוסט מנפאוז ולי יש כל חודש מחזור תקין וסדיר. רציתי לברר את עניין המנפאוז. הרופא שלי לא בארץ כרגע. בברכה דנה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי