אוורל 50 ומירנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/07/2015 | 01:07 | מאת: צפי

האם בעת נטילת אוורל 50 יש תמיד צורך ליטול גם פרוגסטרון כמו התקן מירנה , גם כאשר רירית הרחם דקה ? או שיש אפשרות רק במדבקה של אוורל, תודה

צפי שלום ותודה על שאלתך. לכל אישה שיש רחם ומקבלת טיפול הורמונלי חילופי באסטרוגן יש להוסיף פרוגסטרון מכיון שאסטרוגן לבד עשוי לגרום לממאירות ברירית הרחם. יש כל מיני צורות להוספת פרוגסטרון כגון כדורים, כדורים משולבים של אסטרוגן ופרוגסטרון, מדבקה משולבת עם אסטרוגן והתקן תוך רחמי מסוג מירנה. הבחירה היא עם הרופא המטפל. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי