שאלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/07/2015 | 19:21 | מאת: אורלי

שלום, האם HRT המבוסס על פרוגסטרון טבעי ואסטרוגן דרך העור בטוח יותר מזה שמקובל? תודה.

אורלי שלום ותודה על שאלתך. עקרונית ובאספקטים מסוימים בלבד (כגון קרישת דם) נראה שכן אם כי ישנם תחומים (כגון ההגנה על הרחם) בה פוטנטיות הפרוגסטרון מהווה משקל חשוב. יש לזכור שכל המדובר כאן הוא במחקרים ישנים יותר שנעשו מטבע הדברים במינוני הורמונים גבוהים יותר. לא בטוח שאותה מסקנה נכונה ב 100% גם למינונים הנמוכים המקובלים יותר כיום. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי