תופעות לוואי מהכדור נובופם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/07/2015 | 22:05 | מאת: רותי

התחלתי לקחת טיפול הורמונלי - נובופם בחודש הראשון היה טוב, לקחתי כחודשיים אחרכך נתבקשתי לעשות הפסקה לחודש ובדיקות דם .ולאחר מכן נ"התחלתי שוב לקחת את התרופה ויש לי כאבים בפרקי כף היד ובמרפקים, ממש כאבים חזקים ויש לציין שעדיין יש לי גלי חום לאחר חודש מה שבטיפול הראשון נעלמו לאחר שלושה שבועות האם אני צריכה לחשוש?האם צריך להפסיק?

רותי שלום ותודה על שאלך. לא ברור לי למה הפסקת טיפול לצורך בדיקות. בעיקרון, טיפול שמוחזר לאחר הפסקה נוטה לעיתים קרובות להשפיע לאט יותר ולעיתים מעט יותר. לא ברורה לי סיבת כאבי הפרקים בידיים. חוסר אסטרוגן אכן גורם כאבי פרקים אך אלו אינם מוגבלים לידיים בלבד ולך, תחת טיפול, אין למעשה חוסר באסטרוגן. גלי החום יעלמו לדעתי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי