מתי האובסטין ישפיע?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/07/2015 | 17:18 | מאת: לילך

שלום ד"ר זלוצובר. אני בת 56 לא פעילה מינית הרבה שנים. בעקבות טיפול אנטיביוטי אובחנתי בחודש מרץ כסובלת מפטרייה וטופלתי אינטנסיבית בנרות ובכדורים נגד פטרייה, ללא הקלה. לאחר משטחים שנלקחו התברר שאין כל זיהום פטרייתי או חיידקי או בעיה בצוואר הרחם ואחד הרופאים אליהם פניתי איבחן אטרופיה נרתיקית. מסוף אפריל אני מטופלת במשחת אובסטין (שבועיים יום יום ואח"כ טיפול אחזקתי פעמיים בשבוע). הייתה הקלה משמעותית עד היעלמות עד סוף יוני, אולם בשבוע האחרון הצריבה חזרה לסרוגין (בגלים), פלוס פס של אודם בנרתיק (כמו שריטה) ואודם מועט בפתח הנרתיק. יש אזורים מועטים בעור מסביב השפתיים הגדולות בלבד שנראות מנוקדות בנקודות לבנבנות בולטות וקטנות מאוד. וכן, תחושת גודש בשלפוחית השתן לסירוגין ללא צריבה במתן שתן וללא תכיפות. שאלתי היא: כמה זמן לוקח לאובסטין "להתגבר" על האטרופיה? מתי הצפי לתחושת הקלה מוחלטת? האם האדמומית היא חלק מהאטרופיה? האם הנקודות המועטות הן סימן לאיזו אלרגייה למשחה? למה הייתה לי הקלה ועכשיו נסיגה, האם זה נורמאלי? מאוד הייתי רוצה לדעת אם זה התהליך הטבעי של עבודת האובסטין או שיש כאן דבר מה יוצא דופן, והכי חשוב- מתי כבר האובסטין צפוי להשפיע ואוכל להחזיר איכות לחיי. אני מודה לך מראש על התשובה.

05/07/2015 | 17:21 | מאת: לילך

תוספת להודעה- אם זה חשוב, יש לי השימוטו מאוזנת עם יוטירוקס.

05/07/2015 | 17:28 | מאת: לילך

סליחה, אולי חשוב לציין כי האובסטין לא מוחדר אלא נמרח בחוץ בכל האזור, על פי הנחיית הרופא. סליחה ותודה.

לילך שלום ותודה על שאלתך. האוסבסטין השפיע חיובית והפסיק, לא ברור מדוע. יש לפנות לבדיקה עם כל הממצאים שאת מציינת ובהנחה שהכל יימצא תקין, אני מניח שהרופא/ה ישקלו לעבור לטיפול מקומי אחר. בברכה דר' זלוצובר

10/07/2015 | 00:26 | מאת: לילך

תודה על תשובתך.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי