זקיק ללא ביוץ

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/06/2015 | 11:46 | מאת: דינה

אני בת 49 ,5 חודשים ללא וסת אך עם הפרשות שקופות מרובות שבאות והולכות. את השאלות הבאות אני שואלת מהצורך להבין מה קורה בגופי בUS נצפה זקיק בגודל 11 ממ 1. האם המצאותו של זקיק מעידה שאני כרגע בתהליך ביוץ? 2. האם העובדה שיש זקיק תגרום לכך שבסופו של דבר יתרחש תהליך של דימום גם אם לא יתרחש ביוץ? 3. אם לא יתרחש ביוץ ולא יתרחש בהכרח דימום,אני סקרנית לדעת מה יקרה לזקיק?הוא יתמוסס? 4. האם הסבבים של הפרשות המרובות שאני חווה עם הפסקות ביניהם,הם נסיונות של הגוף לבייץ?

דינה שלום ותודה על שאלתך. אין הכרח שמדובר בזקיק ביוץ. אם את רוצה לודא, יש לחזור על האולטרסאונד לאחר מספר ימים ולראות אם הוא גדל. רק כך תדעי אם מדובר בזקיק לביוץ וכל היוצא מכך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי