האם ניתן להפסיק את המחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/06/2015 | 11:05 | מאת: רינה

אני כמעט בת 58. עדיין מקבלת מחזור בתדירות של כשלושה חודשים. לקחתי למשך כשנתיים יסמין, והפסקתי לאחר שחשבתי שהמחזור כנראה כבר נפסק מעצמו. מאז הוא מופיע בערך כל 3 חודשים. אני סובלת מבעיות שינה שמחמירות מאוד סמוך למחזור ומשבשות לי את החיים. האם ניתן לגרום להפסקה מוחלטת של המחזור?

רינה שלום ותודה על שאלתך. מסכים שדי מציק להיות בפרימנופאוזה בגילך אך לא מקובל להפסיק תרופתית (ולא אחרת, כמובן) את המחזור. הוא עוד מעט יסתיים עצמונית (אך את שומעת זאת מגיל 52 לערך...) בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי