פרימנופאוזה מוקדמת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/06/2015 | 08:31 | מאת: פז

בוקר טוב, שמי פז ובאוגוסט אהיה בת 31. ילדתי בגיל 27 וכשנה וחצי לאחר מכן התחלתי לסבול מגלי חום. לפני ההריון ולאחר שהפסקתי את הגלולות עברתי 8 חודשים ללא דימום וסתי בכלל ועם גלי חום חזקים. קיבלתי כדורים שמאלצים את הופעת הדימום להגיע (לא זוכרת את שמם) אך הם לא עזרו. ההריון היה ספונטני. יש לציין כי הוסת לא הייתה סדירה מאז הבגרות ובנוסף לאקנה ושיעור יתר התחלתי לנטול דיאנה 35 כבר בגיל 13, אך אין לי שחלות פוליציסטיות. הגלולות שלי כרגע הן מליאן כשלפניהן נטלתי אורטו ציקלן. גלי החום מופיעים גם כאשר אני נוטלת גלולות. בזמן האחרון יש לי גם הפרעות בשינה, ליבידו פחות ועוד תסמינים של גיל המעבר. כרגע אני בהפסקה מנטילת גלולות על מנת שאוכל לעשות בדיקה הורמונלית, ובזמן ההפסקה גלי החום עדיין קיימים אם כי פחות עצמתיים ותדירותם פחתה. אני יודעת מכתבות שיש מקרים של פרימנופאוזה בגילאים צעירים ועוד לפני גיל 40. האם יכול להיות שאני נמצאת בסטטיסטיקה הזו? ומה ניתן לעשות כדי להפחית את גלי החום במקרה שאמי חלתה בסרטן השד (לא גנטי)? אין ברצוני להביא עוד ילדים כך שאולי יש טיפול נוסף שיכול לעזור. אודה על תשובתך, פז

פז שלום ותודה על שאלתך. צריך לבדוק אותך ולראות את הפרופיל ההורמונלי שלך ע"מ לשקול את האופציות הטיפוליות הרלוונטיות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי