מחזור מוזר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/06/2015 | 18:12 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 52.עד לחודש הזה היה לי מחזור שנמשך 4-5 ימים.בחודש הזה המחזור נמשך יומיים ובקושי זה ניתן לקרוא למחזור-קצת הפרשות דם...אני נבדקתי אצל רופא נשים לפני 4 חודשים ופרט למיומה כ-6 ס''מ שיושבת "על הנרתיק" וקיימת אצלי כ-15 שנים,לא היו ממצאים חריגים. האם המחזור מעיד על הגעת גיל המעבר או על בעיה חמורה יותר?חשוב לציין שבחצי השנה האחרונה,המחזור לא סדיר-45 יום,30 יום,28 יום,26 יום וכד'. אודה על תשובתך.

09/06/2015 | 09:16 | מאת: דינה

שלום, אתמול(13 יום אחרי תחילת המחזור הקודם) שוב התחיל לי דימום קל מאוד,מאוד.היום כמעט ואין אותו.מה זה הדבר הזה?שכחתי לציין בהודעה הקודמת שהשחלה הימנית שלי קטנה מאוד באולטראסאונד ומשמאל בכלל בדרך כלל לא רואים(טוענים שהיא ממוקמת גבוה וגם כנראה מאוד קטנה).

דינה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. את אולי מתחילה טרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) אך רק הזמן יאשר זאת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי