ירידה במינון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/05/2015 | 03:41 | מאת: שוש

לדר זלוצובר שלום רב! לפני כשנה הוחלט להוריד לי בהדרגה את הטיפול במדבקות אוורל קונטי אחרי שימוש של שש שנים. הירידה במינון על פי המלצת הרופא היתה מדבקה אחת לשבוע במקום כל שלושה וחצי ימים. ברצוני לשאול: 1. האם זה מקובל ומומלץ? 2. מה לגבי סיכוני הקרישה? הבנתי שאחת הסכנות בהפסקה וחידוש של טיפול הורמונלי היא בקרישיות הדם והרי החלפת המדבקה אחרי שבוע כמוה כהפסקה וחידוש, שהרי אין חומר פעיל שעובר לדם כבר אחרי ארבעה ימים? האם אין זה מסוכן? בברכה

שוש שלום ותודה על שאלתך. ניתן להפחית מינון תוך מגמה להפסיק לחלוטין ואז לא מושכים זאת שנה. הטיפול במדבקות אמור להינתן פעמיים בשבוע כי אינו מכסה שבוע שלם. אכן, לא מומלץ להתחיל ולהפסיק טיפול הורמונלי (או גלולות למניעת הריון) כי הפסקה של חודש מביאה את מערכת הקרישה ל"ניקוי מוחלט" והתחלה תהיה כמו מישהי שלא לקחה כלל. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי