פמארל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/05/2015 | 13:31 | מאת: יעל

אני בת 51, כבר 6 שנים ללא מחזור. מעת הפסקת המחזור ובהמלצת הגינקולוג לקחתי אנג'ליק. במהלך התקופה אחותי חלתה בסרטן שד. אמנם נמצא שיש לה BRCA2 ולי אין, אולם כירורג שד ורופאת משפחה לחצו מאז להפסיק עם אנג'ליק. לאחר חוות דעת של גניקולוג נוסף הפסקתי עם אנג'ליק לפני חודשיים. יש לי גלי חום מטרידים, לעיתים בכל חצי שעה. מעבר לירידה באיכות החיים, אני מוטרדת בגלל שאני מרגישה שינוי בקצב הלב לפי כל גל חום. קראתי באינטרנט שנטילת פמארל של טבע פותרת את בעיית גלי החום ללא נזק לרקמות השד והשחלות, כלומר לא מעלה סיכון לסרטן. מה דעתך ?

יעל שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, ככל שתכשיר יעיל יותר, הסיכונים בנטילתו עולים מעט ואף פמרל אינו יוצא מכלל זה. מדובר בתכשיר המכיל בין השאר פשתן וסויה הנקשרים במידה פחותה לקולטנים לאסטרוגן מאשר האסטרוגן הטבעי שבאנג'ליק ולכן מעלים במידה משמעותית פחות את הסיכון (הלא גדול ממילא) לסרטן שד לעומת אנג'ליק. בברכה דר' זלוצובר מעלה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי