המנגיומות בכבד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/04/2015 | 10:07 | מאת: מיכל

היי, לאחר בדיקת סי.טי עם הזרקת חומר ניגוד ורידי, נמצא כי באונה השמאלית תהליך בקוטר 2 ס"מ היפודנסי ובימנית 3 נגעים כנראה המנגיומות. שאלתי היא- האם ייתכן שעצם זה שאני לוקחת הורמונים דרך מדביקה הנקראת אוורל-קונטי יכול לגרום או להשפיע על הממצאים בכבד? אני בת 51 ובריאותי תקינה לחלוטין. תודה מראש

מיכל שלום ותודה על שאלתך. מתן אסטרוגן אינו גורם להמנגיומות בכבד (!!) ואף הקשר של הטיפול לגדילת הממצאים מפוקפק ולא ברור. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי