כדורים לתת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/03/2015 | 17:39 | מאת: תמי

שלום לך. בבדיקת דם שיגרתית ולאחר שהפנתי תשומת לב רופא משפחה לחריגה בבדיקת TSH בערך של 11.90 רשם לי אלטרוקסין50 -חצי כדור.בלעתי חצי כדור ותוך מספר שעות הרגשתי רע, בחילות, הקאות ורעד בגוף. הרופא אמר שאקח במקום חצי כדור euthyrox. אני חוששת לקחת כדור נוסף מבלי שיש אבחנה וברור.קראתי אודות התרופות האלו- שקיימים תגובות לואי. מבקשת לדעת ולהכיר אפשרויות טיפול נוספות. תודה לתשובתך.

תמי שלום ותודה על שאלתך. התרופות שרופאך רשם לך מקובלות וטובות. יש לעיתים רגישות לתכשיר זה או אחר ויש להחליף בין התכשירים השונים הקיימים בשוק עד שמגיעים לתכשיר המתאים לך. חשוב לציין שהחומר הפעיל זהה למעשה בתכשירים השונים וההבדל הוא בחומרים הבלתי פעילים המוספים לכדור ע"מ לייצבו. לגבי אבחנה וברור מעמיק יותק, פני ליעוץ אנדוקריני מסודר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי