בדיקות הורמונליות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/11/2014 | 07:19 | מאת: אילה

שלום אני בת 46 בקושי מקבלת מחזור, פעם בכמה חודשים טיפות בודדות. בדיקות אולטראסאונד שעשיתי עד כה היו תקינות. להלן תוצאות בדיקות דם: פרולקטין: 180, LH: 52, FSH: 94.3, אסטרדיול: 157, טסטוסטרון: קטן מ 1.5 ממל/ליטר. האם זה תקין? האם רמות האסטרדיול , שאינן מתאימות לגיל המעבר עלולות להעיד על בעיה?

אילה שלום ותודה על שאלתך. הבדיקות בסה"כ תקינות אך ברור שלכל בדיקה יש משמעות רק בעיתוי במשך החודש ובקונסטלציה הקלינית בה נלקחה ולכן עלייך לשוב לרופא שביקש אותה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי