השארת התקן מירנה בגיל הבלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/10/2014 | 21:25 | מאת: עירית

שום, אני בת 47 .הוכנס לי התקן מירנה לפני פחות משלוש שנים. ההתקן ניקלט היטב ולמעט דימומים חלשים מידי פעם אין שום תופעת לואי. לפי בדיקות דם שעשיתי אין כל פעילות שחלתית. היו לי גלי חום אבל הם הפסיקו מאז שהתחלתי לקחת גלולה אחת ביום של קוהוש שחור. רופא נשים המליץ שאסיר את ההתקן כי אין זה נכון לדעתו להשאיר גוף זר ברחם. רציתי לקבל חוו"ד בנושא.

עירית שלום ותודה על שאלתך. עקרונית אין לכאורה סיבה אם כי ללא בדיקה מסודרת שלך וללא בדיקות המעבדה קשה לענות פרטנית לגביך. בברכה דר זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי