שעירות יתר כתוצאה משימוש בתרופות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/10/2014 | 17:28 | מאת: שיישוי

שלום, אני כרגע בת 22, מאז גיל ההתבגרות נהיה לי שיעור יתר במקומות כמו בטן-גב פאות ושפם, בשנה האחרונה השיעור קצת התגבר ונהיה גם קצת בסנטר (ממש מעט שתיים-שלוש שערות שכבר טפלתי בהן) ופאות לחיים וגם על כל החזה והבטן והגב ברמה מוגזמת. שהייתי קטנה הייתה לי אפילפסיה, ונטלתי גלולות לטפל בהתקפיים האלו. ראיתי באינטרנט שתרופות כאלו מעודדות את הגוף לייצור אנדרוגנים, ואילו הורמוני מין שאמורים להימצא יותר אצל גברים. תמיד הבעיה של השיעור הביכה אותי כך שלא פניתי לשום רופא. וכיום החלטתי שאני מוצאת לה פתרון (היה לי אפילפסיה בגיל 11-10 ונטלתי תרופות במשך 3 שנים בערך) כילדה לא הייתי שעירה, גם ההורים והאחים שלי לא שעירים במיוחד. הבדיקות דם מראות שהכל תקין אצלי מבחינת הורמונים. הרופא אנדוקרינולוג אמר שהכל תקין אצלי ולא רואה שום בעיה מיוחדת (המחזור לא סדיר אבל הוא אומר שזה עדיין בסדר), אמרתי לו שאני לא רוצה ליטול גלולות משום ששמעתי שאחרי שמפסיקים פתאום יש צמיחה כפולה של שיער, הוא אמר שאני לא חייבת כל עוד אני לוקחת כדורים שיגרמו לי למחזור כל כמה זמן (שכחתי את השם של הכדורים). האם יכול להיות שהשיעור שנגרם לי הוא כתוצאה מנטילת תרופות של אפילפסיה? אם אני אקח גלולות השערות ינשרו ? (כמובן השערות העדינות שלא עברו שעווה עדיין...) שמעתי שלפעמים גלולות גורמות לנשירת השיער שצומח כתוצאה מתרופות. עוד דבר- היו לי הפרעות אכילה ככה שלפעמים הייתי אוכלת בסדר ולפעמים הייתי אוכלת ממש קצת ויורדת במשקל כל פעם משגעת את הגוף כמובן שהמחזור שלי התשגע מיזה, יכול להיות שגם זה תרם לשעירות יתר? תודה מראש

שיישוי שלום ותודה על שאלתך. לא סביר שהטיפול לאפילפסיה הוא הגורם לשיעור וגלולות אכן עשויות להפחית אותו. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי