אביאנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/08/2014 | 23:12 | מאת: E

שלום, אני בת 24, שנתיים אחרי השתלת מח עצם. יש לי שחלה אחת כי את השניה הקפאנו לצורך שימור פוריות לפני הטיפולים. והשחלה הקיימת מתפקדת כיאה לאישה בגיל המעבר בגלל הכימותרפיה. אני משתמשת באביאנה לפי המלצת הרופא, כיוון שהיה לי גלי חום. אחרי 5 חודשים שאני משתמשת בגלולות האלה- קיבלתי מחזור ואז היתה הפסקה של 8 חודשים ושוב מחזור, ואחרי חודש בדיוק שוב מחזור. ועכשיו בדיוק שבועיים אחרי המחזור הקודם קיבלתי "מחזורון" דליל כזה, זה התחיל בהפרשות חומות והמשיך עם טיפה דם אדום למשך יומיים. השאלה אם זה תקין שיש דימומים עם הגלולות האלה. ואם זה נחשב מחזור בכלל? צריך לדאוג?

E שלום ותודה על שאלתך. קשה כמובן לענות ללא בדיקה מסודרת שלך והבנה של מצבך ההורמונלי כגון השחלה מתפקדת כיאות לאישה בגיל מעבר". פני ליעוץ מסודר עם כל הנתונים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי