תוצאת בדיקת צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/07/2014 | 15:51 | מאת: שרית

בת 60 מטופלת בליפיטור 10 ובאלטרוקצין 100 - מאוזנת, ויטה קל 2 כדורים יחד, ו-8 טיפות פעם בשבוע ויטמין די 4000 יח'. תוצאת בדיקת צפיפות העצם מהיום: עמוד שידרה: 1.7- (כך היה גם לפני 3 שנים) וירכיים: 2.5- (לפני 3 שנים היה: 2.2) מה זה אומר.?? הרבה תודה.

שרית שלום ותודה על שאלתך. את סובלת ככל הנראה מאוסטיאופורוזיס. יש לפנות לרופא המשפחה או לרופא המתמחה בנושא. כדאי להביא את צילומי בדיקת צפיפות העצם הנוכחית והקודמת ולא רק את הפירוש. רופא המתמחה בתחום יירצה להביט על מצב העצמות בצילום בעצמו ולפי זה יותאם טיפול. בברכה דר' זלוצובר

23/07/2014 | 10:57 | מאת: שרית

האם זה לא אוסטיאופניה??? (לפני אוסטיאופורוזיס??), והאם רופא משפחה מוסמך להבין ולהגיד לי איך הטיפול ואם לא איזה מומחה לזה: אנדוקרינולוג??? ואם לא אז איזה רופא עלי ללכת??? תודה רבה רבה על העזרה.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי