תחליפי הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/04/2014 | 19:06 | מאת: ירדן

שלום, אני מתבלטת קשות האם כדאי להתחיל לקחת תחליפי הורמונים אני מבינה שהיתרונות גדולים על החסרונות ובכל זאת מעט חוששת. על אלו בדיקות היית ממליץ בטרם התחלת טיפול ? תוך כמה זמן מהמחזור האחרון ניתן להתחיל בטיפול ? לתשובתך מאד אודה.

ירדן שלום ותודה על שאלתך. לא ברור לי על אילו תחליפי הורמונים את מדברת אולם בעיקרון, אין הכרח בבדיקות דם מסוימות לפני התחלת טיפול הורמונלי או לא הורמונלי להקלת תסמיני גיל מעבר אלא ספציפית לכל אישה בהתאם לממצאים באנמנזה ובדיקה גופנית כולל בדיקה גינקולוגית שהם כמובן חובה לפני טיפול, יחד עם אולטראסאונד נרתיקי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי