התנפחות והשמנה לאחר חודש של לקיחת נובופם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/04/2014 | 14:11 | מאת: עירית

שלום, אני בת 50, ופעם אחרונה שקיבלתי את המחזור היה לפני כשמונה חודשים. בעקבות תופעות השנה האחרונה, גלי חום, הזעת לילה, עייפות יתר והכי חשוב והכי מנהל את חיי השמנה של 10 ק"ג בשנה זו, למרות היותי ספורטאית שלא אוכלת פחמימות סוכרים ועמילן. מתחילת חודש אפריל לוקחת נובופם בהמלצת הרופא. אכן נעלמו גלי החום והזעת הלילה אבל אני מאוד עייפה, דבר שגורם לי לעשות פחות ספורט (צעידה, רכיבה, זומבה פילטיס וחדר כושר), יותר התכווצות שרירים והכי גרוע אני ממשיכה להשמין. בדיקה אנדוקרינולוגית תקינה. אודה לתשובתך

עירית שלום ותודה על שאלתך. יש אולי מקום לשקול שינוי בטיפול אך יכול להתבצע כמובן רק בהערכה פרטנית, אולי לאחר מספר בדיקות דם, אם לא נלקחו. בברכה דר' זלוצובר

24/04/2014 | 08:41 | מאת: עירית

תודה על תשובתך. הגניקולוג נתן לי טיפול ל- 3 חודשים. האם להפסיק לאחר השימוש בחודש הראשון. אילו בדיקות דם אני אמורה לעשות? בדיקות דם אחרונות שלי היו מאוד טובות ערכי המובגלובין HDL LDL טריגליצרין במצב טוב מאוד. היתה ירידה בפריטין ותקופה מסויימת לקחתי פולקס וג'נטל איירון. מעבר לזה אני בחורה בריאה מאוד

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי