טיפול בוגיפם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/04/2014 | 12:13 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 61 , סובלת מיובש בנרתיק ורופאת הנשים רשמה לי שימוש בוואגיפם. בעלון המצורף ישנן אזהרות רבות ואני די חוששת להשתמש. מה ידוע לגבי ההשפעות של התרופה ,כמה זמן היא בשימוש והאם היא בטוחה .כ"כ אבקש לדעת האם יש טיפול לא הורמונלי לבעיה . תודה.

אורית שלום ותודה על שאלתך. ישנם תחליפים לא הורמונליים הזמינים ללא מרשם רופא בכל בית מרקחת ומיועדים להקלת יובש נרתיקי אם כי יעילותם פחותה משמעותית. התרופה מקובלת כמאד בטוחה באופן עקרוני. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי