משחת קליגמן - משך זמן שימוש

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

12/09/2016 | 16:35 | מאת: נורית הראל

במשך כמה זמן ניתן להשתמש במשחת קליגמן לעור פנים רגיש, דק ובהיר מאוד שיש בו פיגמנטציה? (על פי הרשום על הקופסה, ניתן להשתמש רק למשך 3 חודשים.)

משך הטפול בקליגמן קשור לשני מרכיבים המצויים בה. יש בתערובת זו קורטיזון חלש (הידרוקורטיזון או דקסהמתזון) . מומלץ שלא למרוח אותם מעל חודשיים (מקסימום שלושה) לעור הפנים. ניתן להשתמש בהידרוקינון (המרכיב העיקרי בקליגמן) ללא ההידרוקורטזין הרבה מעבר לכך אך גם בשמוש בו יש מגבלות. בשמוש ממושך (בדרך כלל שנה ומעלה) ובעיקר ברכוזים גבוהים ניתן לפתח OCHRONOSIS, פיגמנטציה הנגרמת ממטבוליזם של ההידרוקינון על יד מלנוציטים ויצירת סיבים אוכרונוטיים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור