קליגמן מהן תופעות הלוואי

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

07/09/2016 | 13:54 | מאת: שני

קיבלתי מרשם של קליגמן בריכוז 7% זה נחשב גבוהה?בגלל צבע עור שחום במקצת? מהן תופעות הלוואי? אני קצת חוששת להתחיל הכתמי פיגמנטציה נמצאים מתחת לאזניים לכיוון הסנטר

התערובת של קליגמן מכילה הידרוקינון,חומצה רתינואית וקורטיזון חלש (הידרוקורטזיון או דקסהמתזון). רכוז ההידרוקינון בתערובת של קליגמן יכול להיות 5%, 6% או יותר מכך (לעתים גם 8 או 10%). גם רכוז חומצה רתינואית משתנה (בין 0.01% ל 0.05%). תופעות לואי אפשריות הינן אלרגיה למרכיב כלשהו (הידרוקינון) או תגובה איריטנטית (גירוי עור) ברכוזים גבוהים של הידרוקינון. גם חומצה רתינואית ברכוזים של 0.025 או 0.05 עלולה לגרום לגירוי עור (ככל שהרכוז גבוה יותר הסכון לגירוי גבוה יותר). את יכולה להתחיל בנסיון לשבוע במריחה של התערובת בכמות קטנה על מקום קטן ללילה כדי לראות אם נגרם גירוי עור (אודם).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור