אקנה בפנים ובגב בגיל 22+ ופיגמנטציה כתוצאה מזה.

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

20/08/2016 | 17:10 | מאת: דן

שלום, אני סובל מבעיית אקנה (לא חמורה כ'כ) בפנים ובגב. אני כבר מעל גיל 22 והאקנה לא עוזבת אותי. הבעיה הגדולה יותר זה הפיגמנטציה בעור כתוצאה מזה, אחרי שהפצעים חולפים נשארות נקודות והגוף נראה כמו כלב דלמתי. מגיע למצבים שאני לפעמים מתבייש בגופי. לפני שבועיים בערך נגשתי לרופא עור ומין, הסברתי לה בקצרה את המקרה שאני מפרט כאן והיא ישר נתנה לי (בלי להסתכל על הגב/ לשאול שאלות) תרופות. טרם התחלתי את הטיפול. רציתי להתייעץ בנוגע לטיפול שהיא המליצה לאור העובדה שהרופאה נתנה טיפול כ'כ מהר ובסה"כ הייתי בחדר שלה מקסימום 2 דק' והרגשתי שהיא רק רצתה שאעוף משם.. הרופאה הביאה לי אנטיביוטיקה וג'ל למריחה, לטיפול של 3 חודשים, להיות ספציפי מדובר במוצרים: MINOCYCLINE 100 MG 10 CAP ADAFERIME 30 G GEL מה דעתכם? האם מדובר במוצרים טובים? האם זה יוכל לפתור את הבעיה שלי? האם יש אפשרות לטיפול שלא בכדורים? לפי מה שאני יודע עדיף להמנע משימוש באנטיביוטיקה ובכלל תרופות. תודה רבה

פיגמנטציה לאחר אקנה מודלק הינה בעיה שכיחה. חשוב למנוע תופעות מודלקות הגורמות לפיגמנטציה שכן לא פשוט לטפל בפיגמנטציות. מינוציקלין הינה אנטיביוטיקה שהינה יעילה כנגד אקנה מודלק. היא אינה מרפאת באופן קובע (זה מסוגל לעשות רק רואקוטן / קורטן) אך היא יעילה ועם סכון קטן מאוד לתופעות לואי ובהחלט בחירה טובה אם הומלצה לך על ידי רופא. אדפרין הינו טוב אם יש לך רבוי קומדונים (פקקי חלב - ראשים לבנים או שחורים). הוא יכול לגרום לגירוי עור (אודם וקלופים). לכל תרופה יש אפשרות לתופעות לואי ובכלל זה אנטיביוטיקות (בעיקר בנטילה דרך הפה) אך התועלת בעת מתן בהתויה מתאימה גדולה לאין ערוך מהסכון בתופעות לואי.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור