הגנה משמש

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

14/08/2016 | 07:22 | מאת: רונן

שאלה עקרונית לגבי קרמי ההגנה - אומרים שצריך להמרך כל שעתיים לערך האם זה ללא קשר לחוזק הקרם (SPF) כלומר בין אם השתמשתי ב SPF 15 או ב SPF 50 אחרי שעתיים בשני המקרים כבר אין הגנה וכל ההבדל בין הקרמים זה שלמשך השעתיים המדוברות שלאחר המריחה ב SPF היותר חזק אפשר להיחשף לעומת שמש יותר חזקה או לעמוד רצוף בשמש למשך יותר זמן (במסגרת אותן שעתיים)? אם זה אכן המצב זה אומר שליום יום כאשר לא כל היום נמצאים בחוץ אין כל צורך לעבור את ה SPF 30 ואולי עדיף להמנע מ 50 שמכיל ריכוז יותר גבוה של חומר פעיל שהוא לא ממש טוב לעור ולגוף? תודה

קרם הגנה יכול להיות יעיל כ- 4-3 שעות לאחר מריחה שלו. ברור שבמזג אויר חם והזעה מרובה זה מתקצר. חוזק קרם ההגנה אינו משפיע על משך הפעולה. קרם הגנה עם מקדם 20 מקטין הקרינה המגיעה לעור פי עשרים. ההבדלים בין 20 ל 30 אם 50 אינם כה גדולים כפי שנראה ובמרבית המקרים גם הגנה של קרם הגנה בחוזק 20 או 30 מספקת.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור