פס כהה מעל השפה אצל בת 12

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

07/08/2016 | 10:10 | מאת: שרית

שלום רב! לבתי בת ה - 12 היה יובש נוראי בשפתיים בתקופת החורף. השתמשה בפלקסיטול ולאחר מס' חודשים היובש עבר. היא מתלוננת על כך שמעל השפה העליונה יש פס כהה יותר. יש לציין שהיא בעלת גוון עור בהיר אינה מורטת שפם ושאלתי ממה זה נגרם? הדבר מפריע לה מאוד מבחינה אסטתית איזה תכשיר אוכל לרכוש עבורה? תודה רבה

יש צורך בבדיקת רופא עור. האפשרויות: פיגמנטציה לאחר דלקת באזור (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). פיגמנטציה על רקע גנטי (בעדות מסוימות שכיחות פיגמנטציות) או מלזמה (לא כל כך סביר בגיל כזה). כדאי לטפל בגורם. אם הדבר הופיע בעקבות דלקת, לטפל בדלקת. ניתן לטפל בחומרי הבהרה (לאחר בדיקה והמלצה של רופא עור).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור