כוויה מחומצה............................

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/06/2016 | 23:26 | מאת: משה

שלום רב לפני כ3 חודשים נכוויתי בעבודה מחומצה חנקתית 12.5 נורמל באזור האף והלחי מספר טיפות. שטפתי את האזור במהירות תוך מספר שניות למשך דקות רבות וקיבלתי טיפול במרפאה בעבודה עם ג'ל ברן שילד והמשך שטיפות במים. הכוויה היא דרגה 1 ודרגה 2 שטחית על פי בדיקה של פלסטיקאי. הכוויה החלימה אך כעת הכתם בהתחלה היה בהיר ועכשיו נהייה אדום יותר. הארוע קרה לפני 3 חודשים. האם תישאר צלקת או שזה יחלים לגמרי? אציין שבשבוע הראשון מרחתי BURN CARE שזה כמו ביאפין ומאז אני מתמגן בקרם הגנה SPF50. הכוויה בלחי נעלמה לגמרי ובאף ישנו כתם אדמדם מעט...האם זה יחלים לגמרי או שישאר פיגמנט??? אשמח לתשובה ומה עליי לעשות...............

כויה שטחית כזו בדרך כלל תחלוף לחלוטין ולא תותיר צלקת. יכולה להוצר פיגמנטציה באזור הכויה אך זו בגון חום ולא אדום. הגנה משמש הינה חשובה (פעמיים ביום). מספר חודשים לאחר כויה שטחית כזו האודם כבר אמור לחלף. כדאי שתיבדק אצל רופא עור (אולי אתה מורח משהו המגרה את העור).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור