נקודות חן וכתמים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

30/05/2016 | 06:48 | מאת: דקלה

מהן האפשריות להסרת ולהעלמת נקודות חן וכתמים (נקודות חן חומות אבל שטוחות)? האם חנקן נוזלי יכול להוות קו ראשון לניסיון הסרתן? מה אם יש האופציות הנוספות ? יש גם בגוף וגם בפנים האם יש הבדל בטיפולים לכל אחד מהאזורים?

כתמים חומים יכולים להיות נמשים (FECKLES), כתמי שמש (SOLAR LENTIGINES), קרטוזות סבוראיות שטוחות ויכולים להיות גם שומות שטוחות. חנקן נוזלי יכול להיות קו ראשון לטפול בכתמי שמש או קרטוזות סבוראיות אולם לעתים הוא מותיר כתמים בהירים. לפנים עדיף טפול ב IPL או בלייזר אולם לעתים יש צורך במספר טפולים וטפולים אלו יקרים. בפנים בדרך כלל נזהרים יותר (חשוב לקבל תוצאות אסתטיות טובות).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור