אדפרין וכלי דם -----------------------------------

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

17/03/2016 | 07:19 | מאת: רונן

הבנתי שאדפרין הוא נגזרת חדשה של וטמין A ובניגוד לרטוויט הוא גורם להרבה פחות רגישות לשמשץ האם נכון לומר שהאזהרה על חשיפה כלשהי לשמש בזמן שימוש ברטוויט לא ממש נכונה לגבי אדפרין (אני לא מדבר על שיזוף או משהו כזה אלה על היום-יום שבו החשיפה לשמש מתבטאת רק בהליכה לחנות / לעבודה / לרכב וחזרה) ניסיתי מספר רב של קרמי הגנה כל ההיפואלגניים והיקרים גם אבל נראה שהעור שלי מגיב מאוד לא טוב אליהם ושימוש בקרם כזה גורם לפצעים (רק קרמים של 15 ומטה פחות רגיש עבורי) . האם עדיין אני יכול להשתמש באדפרין (האדפרין נסיבל בסדר על העור 0 לא גורם לתגובה חריפה). במידה והעור פגום (פצע אבל לא פתוח ) האם אדפרין מתאים כדי לעזור להחלמה ולפיגמטציה? שאלה שגבי כלי דם ש"התפוצץ" - יש לי פצע בפהים ונאמר לי שזה נים שהתפוצץ אין מה לעשות וזה אף פעם לא יחלים - האם זה נכון האם יש משהו שאפשר לעשות (משחה או טיפול כלשהו) - זה ממש נורא תודה

אדפרין גורם להגברת רגישות לשמש. הוא גורם לכך פחות מחומצה רתינואית (רטהויט). אתה צריך לשתמש בתכשירים נטולי שומן כיון שתכשירים שמנים מחמירים אקנה. דפרין אינו גורם להחלמת פצעים. לגבי "כלי דם שהתפוצץ" מהי האבחנה? לך לבקורת של רופא עור. יתכן ומדובר בטלנגיאקזיה בשל חשיפה ממושכת בשמש.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור