אופן השימוש בקליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

06/02/2016 | 18:38 | מאת: גליה

שלום עקב פיגמנטציה שיש לי בפנים השתמשתי בעבר בקרם הבהרה עם חומצה אזלאית 20% וזה לא עשה דבר אז התחלתי טיפול בקליגמן עם הידרוקינון 4% חומצה רתינואית 0.025% לפני כשבועים. האם האחוזים נמוכים מידי? הכתם נמצא על הלחי, האם למרוח רק על הכתם? או גם מסביבו? אני לוקחת גלולות מינס וספירונולקטון האם צריך להפסיק כדאי שהטיפול יהיה אפקטיבי? כרגע אני מורחת עם אחת בערב האם יש צורך למרוח פעמים ביום? תודה

שלום גליה בדרך כלל מריחת הידרוקינון הינה פעמים ביממה. את התערובת של קליגמן (הידרוקינון עם חומצה רתינואית והידרוקורטזיון (או קורטיזון חלש אחר) מורחים בדרך כלל בלילה. רכוז הידרוקינון בתערובת המקובלת ביותר של קליגמן הינו 6%. מקובל למרוח תערובת זו לכל אזור הכתמים (לדוגמה, לכל האזור שבין העיניים והפה או כל המצח (לא רק לכתמים עצמם). גלולות (הורמונים) עלולים לגרום למלזמה (פיגמנטציה המופיעה לעתים קרובות בהריון או עקב נטית גלולותI וברור שמומלץ להספיק השמוש בהן. אם הכתם הינו רק בצד אחד הבדקי אצל רופא העור שלך לודא שמדובר במלזמה ולא בפיגמנטציה אחרת (הפסקת טפול בגלולות מומלצת במלזמה , לא בסוגי פיגמנטציה אחרים).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור