נוסחת קליגמן - הרעה במצב הכתם לאחר השימוש?

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

04/02/2016 | 19:38 | מאת: ענבר

שלום לך אני נורא מבולבלת.... קבלתי מרופא עור מרשם לנוסחא בריכוז גבוה של 8% חומצה גליקולית ו- 10% הידרוקינון. התחלתי למרוח בהדרגה לפי הוראות הרופא. נעשה תהליך של קילוף אדום ברמה שלא יכולתי לראות האם הכתם ירד. זה אחרי שבועיים. הלכתי לרופא שיראה את התהליך ואמר שזה אדום מדיי ושלא אעלה ללילה שלם מריחה ושאם אני לא רואה האם הכתם הוסר, שאפסיק לבינתיים עד שאוכל לראות. העניין הוא שגם עכשיו לאחר עשרה ימים שהפסקתי עם המשחה, במקום אדמומיות יש כתם חום כמו של כוויה שמתרפאת. הוא אמר שזה תהליך טבעי. האמנם? האם הגוון החום יעלם???

משחות הבהרה לא אמורות לגרום לדלקת במקום המריחה. כתם חום שנוצר לראשונה לאחר שהיתה דלקת במקום הינו פיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). הטפול הינה הגנה טובה משמש וקליגמן (הידרוקינון 6% אולם עם רכוז נמוך של חומצה רתינואית , 0.01% או לכל היותר 0.025%. ) חשוב להימנע מגרימת דלקת שכן דלקת זו יכולה לגרום לפיגמנטציה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור