כתמים בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

30/01/2016 | 11:16 | מאת: מיכל

שלום, מדי פעם מופיעים על פני פצעונים וכל פצעון משאיר אחריו כתם.אני בת 42 וכיום יש הרבה כתמים. אני חוששת לעשות פילינג. האם יש משחה שיכולה לעזור לי והאם המשחה מסוכנת ? תודה

שלום מיכל פצעונים מודלקים של אקנה יכולים להותיר כתמי פיגמנטציה חומים (פיגמנטציה שלאחר דלקת - POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). הטפול בבעיה שלך צריך להיות בעל שני מרכיבים. האחד , טפול יעיל באקנה למניעת פצעים מודלקים (ואם יש צורך גם על ידי טפולים סיסטמים באנטיביוטיקה דוגמת מינוציקלין או טפול באיזוטרטינואין (רואקוטן או קורטן)). המרכיב השני , טפול בפיגמנטציה. הגנה יעילה משמש ושמוש בתכשירים מבהירים דוגמת התערובת של קליגמן (מכילה הידרוקינון, חומצה רתינואית והידרו קורטיזון).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור