ראוקטן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

22/01/2016 | 08:08 | מאת: צחי

שלום עקב פצעים בישבן וקצת בפנים נשרם לי לקחת ראוקטן ע"י רופא עור. שראיתי מה נאמר על התרופה ומה תופעות הלוואי שלה נורא נבהלתי ואני מאוד פוחד לקחת אותה (יש לציין אני מעל גיל 35) האם תרופה עם תופעות לוואי כאלו לא אמורה להנתן רק כקו אחרון במקרים קיצוניים? נאמר לי לקחת כדור של 20מ"ג פעמיים בשבוע ל 3 חודשים - האם מינון כזה אמור למנוע את תופעות הלוואי? האם לקיחת התרופה מצדיקה את הנזק שהיא גורמת? בנוסף הבנתי שאסור לעשות שום טיפול קוסמטי כגון ליזר להסרת שיער או טיפולי פנים אצל קוסמטיקאית האם זה נכון גם למינון הנ"ל ואם כן מתי מותר לחזור לעשות טיפולים אלו? האם טיפולי IPL (אינפרא אדום) בפנים ו/או בגוף גם כן אסורים או שרק טיפולי ליזר אסורים? אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר ולומר האם החששות אכן מוצדקים ואכן עדיף להימנע מתרופה זו תודה

המנון שקבלת נמוך מאוד והסכון לתפועות לואי שצינת נמוך מאוד. גם במנונים אלו רצוי לא לעשות לייזר להסרת שיער (למרות שהרושם שבמנון כזה הסכון הרבה יותר קטן). התכשיר יעזור לפצעי בגרות בפנים. נגעים מודלקים בישבן בדרך כלל הינם FOLLICULITIS (זה לא מקום של אקנה) ובדרך כלל הטפול ברואקוטן לא ישפיע עליהם. התרופה ניתנה לא רק במקים קצוניים. גם במקרים מתמשכים של אקנה בחומרה בינונית בהם יש צורך בטפול אנטיביוטי דרך הפה לתקופות ארוכות מומלץ לקחת רואקוטן (או קורטן) וכדי לנסות להביא לרפוי קבוע. יובש בשפתיים ובריריות ועליה של רגישות לשמש יש בכל אלו הנוטלים את התרופה אך דוקא אלו תופעות לואי לא נעימות אך לא מסוכנות. התכשיר טרטוגני ובנוסף יש תופעות לואי נדירות העלולות להיות מסוכנות וחשוב להכיר אותן ( יתר לחץ תוך גולגתי, דכאון או חרדה). אני ממליץ לך להיכנס לאתר שלנו (ד"ר ורנר) ויש שם במדור מחלות מאמר שכתבתי על טפול ברואקוטן או קורטן).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור