רטויט ועוד

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/12/2015 | 19:10 | מאת: ריטה

שלום, האם רטויט עלול לייצר שיעור יתר במקרה של בעיה הורמונלית? האם קליגמן ללא המרכיב הקורטיזוני (נוגד דלקת)- עלול גם הוא לייצר את הרעה הזו? תודה רבה

רטהויט (חומצה רתינואית) אינה גורמת לשיעור יתר. בעיות הורמונליות עלולות לגרום לשעור יתר אך לכך אין קשר לרטהויט. קליגמן ללא המרכיב הקורטיזוני אינו כרוך בסיכון לגרימת שיעור יתר. המרכיב הקורטיזוני (שהינו קורטיזון חלש ביותר) עלול בטפול מתמשך (מעל מספר חודשים) לגרם לשעור יתר. אם הקליגמן ניתן מעל מספר חודשים רצוי להסיר ממנו את המרכיב הקורטיזוני .

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור