עור נטה לפצעים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/11/2015 | 07:03 | מאת: שלומי

עור הפנים שלי נוטה לפצעים (לא חושב שזה אקנה - אולי לדקת זקיק השיער או סתם עור ממש רגיש) אבל התכשירים היחידים שיש לטיפול מיועדים לאקנה - האם הם מתאימים גם למצב כזה? יש לציין שהעור שלי גם נוטה ליובש ורוב התכשירים לשטיפת הפנים מחמירים זאת בצורה קיצונית ואני כבר לא יודע מה לעשות - האם אקניל שרשום עליו למשל שהוא לא אמור ליבש יכול לעזור? אני מרגיש שאני נופל בין הכסאות בכל הנוגע לתכשירים שאולי אמורים לעזור. אודה מאוד על ייעוץ והמלצות

שלום רב אם המדובר בפצעונים האבחנה המבדלת הינה בין פצעי בגרות (אקנה) לבין דלקת זקיקי שערות (פוליקוליטיס). אנטיביוטיקה טובה לשניהם הינה קלינדהמיצין (תמיסת דלגיס). קלינדהמיצין מצוי גם בתכשיר לאקנה, זינדהקלין. אם המדובר בדלקת עור יש צורך למצוא הגורם (אולי גירוי או אלרגיה לחומר מסוים וכו'). כדאי שתיבדק שוב אצל רופא עור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור