כתמים בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

05/10/2015 | 17:19 | מאת: עמי

שלום רציתי לדעת בבקשה מה אני יכול לעשות לכתמים בפנים הנוצרים בעיקר מפצעים אני בן 45 כהה עור והרבה בשמש

בבעלי גון עור כהה קימת נטיה ליצירת פיגמנטציות באזורי דלקת. בפיגמנטציות אלו ניתן לטפל בחומרים מבהירים, בדרך כלל על בסיס הידרוקינון (הידרוקינון לבד או הידרוקינון בתערובת של קליגמן) וכמובן חשובה הגנה קפדנית משמש (פעמיים ביום). חשוב למנוע את הפצעים הגורמים ליצירת הפיגמנטציות. אם אלו פצעי בגרות יש תכשירים שונים לכך ואם הבעיה מתמשכת וקשה ניתן אף לתת טפול באיזוטרטינואין (קורטן או רואקוטן) ולנסות להשיג רפוי מלא (אם לא יהיו פצעים, לא תהינה פיגמנטציות)

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור