מינוצקלין

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

01/10/2015 | 14:13 | מאת: איתי

שלום רב. הנני בן 25 סובל מאקנה עקב כך הלכתי לרופאת עור שהמליצה לי על כדור פעם ביום של מינוצקלין 100 מ"ג . שמתי לב בפורמים שונים שאסור להיחשף לשמש עקב נטילת הכדור.האם הדבר נכון? ואם כן מה עליי לעשות? העבודה שלי היא בחוץ. שאלה שנייה האם אסור לאכול תכדור סמוך לאכילת מוצרי חלב? (יש לציין שהרופאת עור לא אמרה לי שאסור לי להיחשף לשמש ושאסור לאכול מוצרי חלב סמוך לנטילת התרופה)

שלום איתי נטילת המינוציקלין עם מוצרי חלב עלולה לגרום לכך שחלק מהמינוציקלין לא יספג ( לעתים אפילו עד כ- 30% עלול שלא להספג). מינוציקלין בדרך כלל לא מגביר רגישות לשמש בצורה משמעותית (בנגוד לדוקסילין ולטבהציקלין השיכים אף הם למשפחת הטטרהציקלינים). רק במקרים קצוניים של חשיפה כבדה לשמש עלולה להוצר בעיה. אם תשים קרם הגנה כל 4 שעות אתה יכול ליטול מינוציקלין בלי חשש לבעיה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור