פיגמנטציה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/08/2015 | 09:17 | מאת: ענבר

שלום רב, מזה כ 4 ימים משתמשת במשחת הבהרה שנתן לי רופא עור המכילה 4% הידרוקניון 1% הידרוקורטיזון, 0.025% רטינואיק ועוד מרכיב של 1% שאיני מצליחה לקרוא את מרכיבו בשל כתמים צהובים / חומים בצידי הפה (צבע עורי בהיר מאד והדבר מציק לי מאד). רציתי לדעת בבקשה מתי נראות תוצאות ניכרות לעין? ראיתי כי המשחה פגת תוקף אחרי 4 חודשים. האם יש תופעות לוואי כתוצאה מהשימוש? מספיק לשים כמות קטנה בלילה או ניתן למרוח את התרכובת בנדיבות ללא חשש? אני מקפידה להימרח בקרם הגנה בעל spf 50 כל כמה שעות. תודה על המענה

21/08/2015 | 10:36 | מאת: מימי

אני מורחת רק בחורף רטין a בשילוב הידרוקינון , הרופא שלי לא מרשה לי בכלל למרוח את זה בקיץ , זה ממש לא אחראי !!

ותוספת לגבי ההערה של מימי: לא הייתי קורא לשמוש ברתין ברכוז של 0.025 בקיץ חוסר אחריות. רתין A יכול לגרום לגירוי עור והוא מגביר רגישות לשמש אולם רכוז של 0.025 אינו רכוז גבוה והסיכון לכך קטן. אם דואגים להגנה טובה משמש הסיכון לדלקת עור קטן.

התערובת של קליגמן הינו תכשיר המשמש להברת פיגמנטציות. היא מכילה הידרוקינון (ברכוזים שונים) , חומצה רתינואית (ברכוזים שונים) והידרוקורטיזון . בדרך כלל מתחילים לראות תוצאות לאחר מספר שבועות. תופעות לואי אפשריות: דלקת עור אלרגית להידרוקינון, גירוי עור מההידרוקינון (בד"כ ברכוזים הגבוהים יותר), גירוי עור מהחומצה הרתינואית (ברכוז שאת קבלת יכול להיגרם גירוי עור), ושמוש רצוף מעל מספר חודשים בהידרוקורטיזון יכול לגרום לתופעות לואי ממריחת קורטיזונים ( עור דק ושברירי, צמוח שיער, רבוי נימים).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור