פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

19/07/2015 | 15:38 | מאת: קרן

שלום! הפסקתי נטילת גלולות (לקחתי שנה) ואז אחרי הפסקה של שלושה חודשים חזרתי לקחת. לאחר חודש בערך נהייתה לי פיגמנטציה בפנים מעל השפה, הייתי אצל כמה רופאי עור שנתנו לי משחות הבהרה. אני משתמשת בהן כל יום ומורחת קרם הגנה של לפחות 50spf אבל הפיגמנטציה רק נהיית כהה יותר. כבר חצי שנה שזה לא עובר לי. יש פיתרון לפני שאני פונה לטיפולים שעולים אלפי שקלים? האם זה קשור לגלולות ואני צריכה להפסיק לקחת אותן? תודה רבה מראש!!

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמה הינו הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. ניתן לטפל בתכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר). לסכום, ברור שאת צריכה קודם כל להפסיק שמוש בגלולות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור