פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

07/07/2015 | 11:26 | מאת: טליה

שלום ד"ר יש לי עור קשה וכהה בברך שמטופל כבר כחודש במשחה עם סטראואידים.כמו כן לפני כשבועיים שמתי לב שיש לי בבית השחי פיגמנטציה בצד אחד (משהו חדש שלא היה בעבר) האם מצריך טיפול ומה עושים בבקשה תודה

לגבי הברך, מה היתה האבחנה בשלה ניתן הקורטיזון? אולי פסוריאזיס? אם יש היפרפיגמנטציה באזור ההמלצה הראשונה שלי היא להוסיף גם הגנה משמש, כל 4 שעות (אם המקום חשוף). לגבי בית השחי, צריך לבדוק מהי האבחנה. שתי האפשרויות העיקריות הינן פיגמנטציה לאחר דלקת כלשהי (וצריך לבדוק אם היתה דלקת מגורם כלשהו דוגמת דיאודורנט, ולהימנע ממנו) או פיגמנטציה על רקע גנטי (בעדות מסוימות בעיקר צפון אפריקאית ותימנית שכיחות פיגמנטציות כאלו). כדאי להתיעץ עם רופא עור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור