עייפות החומר

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

15/06/2015 | 20:07 | מאת: רוזמרי

שלום, האם קליגמן בשימוש ממושך עלול להפסיק להשפיע? בתחילה תוצאות דרמטיות, בהמשך דריכה במקום. האם הפסקה של כמה חודשים וחזרה בשימוש עשויה להיטיב עם החומר? תודה

הקליגמן משפיע בעיקר על פיגמנטציה אפידרמלית (בשכבה העליונה של העור). פיגמנטציה עמוקה יותר מושפעת הרבה פחות. תיתכן תגובה של החלק של הפיגמנטציה האפידרמלית אולם "דריכה במקום" לגבי הפיגמנטציה העמוקה יותר. בנוסף, התערובת של קליגמן עלולה ל"התקלקל" ולא להיות יעילה וברור שתערובת חדשה עשויה לשוב ולפעול. הקליגמן מפריע ליצור פיגמנט. הוא אינו מפרק פיגמנט קים. הפסקת שמוש עלולה לגרום להחמרה ואז חדוש שמוש כמובן יביא שוב לשיפור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור