הידרוקינון 8%

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

17/05/2015 | 21:52 | מאת: הדס

שלום אני סובלת מזה כשנה מכתם פיגמנטציה כהה באזור השפה העליונה. רופא העור נתן לי למרוח משחה המכילה הידרוקינון בריכוז 8%. לאחר מריחה בודדת העור באזור המריחה הפך אדמומי למשך מספר ימים והפסקתי את המריחה. האם כדאי להמשיך בטפול ולהקפיד על מריחה של כמות קטנה יותר? קראתי כי החומר מסרטן ונאסר לשמוש במדינות רבות.האם יש אמת בטענה זו? תודה

החומר אינו מסרטן. דלקת באזור המריחה הינה בעיתית. האם מדובר בהידרוקינון לבד או יחד עם חומצה רתינואית? ואם כן, איזה רכוז של חומצה רתינואית? אם הדלקת נגרמה מהידורקינון לבד (ללא חומצה רתינואית) ייתכן ומדובר בתגובה אלרגית למגע עם החומר. אם יש בתערובת גם חומצה רתינואית יתכן ומדובר בתגובה איריטנטית וההמלצה הינה הורדת מנון, קודם כל של ההומצה הרתינואית.

19/05/2015 | 13:15 | מאת: הדס

שוב שלום ותודה על התגובה המהירה, במשחה אין חומצה רתינואית. האם לנסות למרוח כמות פחותה? תודה, הדס

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור