טיפול הקרם הבהרה וחשיפה לשמש

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

24/04/2015 | 12:58 | מאת: דליה

שלום רב אני מטפלת בכתמי עור בפנים בקרם הבהרה בנוסחאת קליגמן. שאלתי היא : אם אני מורחת קרם הגנה של סבוקלם שהוא מוגדר כסאן בלוק מקדם הגנה 30 . האם אני יכולה להחשף לשמש ללא דאגות ? יוצאת לטיול למשך שבוע ומודאגת מכך שלא תהיה ברירה ואחשף לשמש. בשעות הבוקר ואחר הצהריים גם כובע לא יעזור. במיוחד בנהיגה. שאלה נוספת: האם ניתן לעשות הפסקה בטיפול למשך שבוע ? ולהמשיך אחר כך כרגיל ? התחלתי את הטיפול לפני חודש. היתי בטיול בשבוע האחרון. הרגשתי שעור הפנים קצת יותר רגיש לקראת היום החמישי. אמורה לצאת בעוד כחודש לטיול נוסף בתנאי שטח. מקווה לקבל המלצות כיצד לנהוג.

24/04/2015 | 13:12 | מאת: דליה

המינון בו אני משתמשת הוא: הידרוקינון 5% טרטינון 0.05% הידרוקורטיזון1%

את יכולה לעשות הפסקה למשך הטיול (להתחיל בה מספר ימים לפני היציאה לטיול). רתין A (המצוי בתערובת של קליגמן) ברכוז 0.05% מגביר הרגישות לשמש.

26/04/2015 | 00:00 | מאת: דליה

תודה. האם זה אומר שבתקופת הטיול אוכל להחשף לשמש ללא דאגה. כמובן תוך שימוש בקרם הגנה ?

את צריכה להקפיד על הגנה משמש (קרם הגנה כל מספר שעות) מכיון שחשיפה לשמש מחמירה פיגמנצטיות עוריות .

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור