מלזמה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

16/04/2015 | 22:30 | מאת: דליה

שלום, אני סובלת מהיפר פיגמנטציה באזור הפנים, התעניינתי בטיפול לייזר והרופא המטפל חושש שמדובר במלזמה ולכן הכתמים יחזרו בקיץ. האם ניתן לאבחן חד משמעית שמדובר במלזמה? תודה

האבחנה של מלזמה הינה אבחנה קלינית (ספור מחלה ומראה). בדרך כלל ניתן לאבחן חד משמעית על בסיס הקליניקה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפניםומוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור