רוזציאה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/03/2015 | 22:09 | מאת: יערה

בת 75 מטופלת באירסה, שאחת מתופעות הלואי שלה היא פריחה עורית, יובש קיצוני של העור ועוד... התופעה שמפריעה לי ברמות קשות היא הפריחה בפנים שהתחילה כאקנה ויובש והתפתחה לכתמי סומק עזים בלחיים, באף או במצח ולעיתים גם בצואר. אני משתמשת בסבוקאלם ג'ל להרגעה שתחילה עזר מאד אך נראה לי כי חדל להשפיע. כמו כן רופא עור רשם לי תכשיר שנקרא: GEL BROMELAIN 0.33. תכשיר זה הוכן באפן מיוחד במעבדה של הסופרפארם ולפי ההוראות שקראתי באינטרנט מותר להשתמש בו אחת ליום. תחילה היתה הקלה לכמה שעות אך כנראה שגם כאן יש הפחתה ביעילות. התופעה גורמת לי לסבל רב ובגללה אני מתעוררת מספר פעמים בלילה ומורחת סבוקאלם. ברור לי שהיובש מקצין את התופעה ואני נמנעת מחימום. שאלתי האם יש תרופה או תכשיר כלשהו שיסייע לי כנגד התופעה המטרידה הזו?

שלום יערה יכולה להיות תפרחת דמוית אקנה (אקנאיפורמית ) קשה כתגובה ל - IRESA. ניתן לטפל במריחה בתכשיר אנטיביוטי משולב עם קורטיזון (טראולון או פוסיקורט). בתפרחות קשות ניתן להוסיף גם אנטיביוטיקה דרך הפה (מינוציקלין, 50 מ"ג פעמיים ביום) . בדרך כלל גם ללא טפול יש הטבה בתפרחת לאחר חודש או חודשיים אבל כמובן אני ממליץ לטפל. פני לרופא העור שלך לקבלת הטפול ואם אין תגובה טובה את יכולה גם להתיעץ עם רופאי עור העוסקים ספציפית בטפולים אלו (לדוגמה, ד"ר מיכל לוטם מבית חולים הדסה בירושלים או ד"ר איריס אמיתי מבית חולים בילינסון).

08/05/2015 | 10:10 | מאת: יערה

בהמשך לפנייתי הקודמת ברצוני לתקן את שם התכשיר שהומלץ לי ואני ממשיכה להשתמש בו. השם הנכון הוא BRIMONIDINE GEL 0.33. תכשיר זה אינו מוכר לרופאי העור של קופח אליהם פניתי וגם לא לאונקולוג שלי. לאחר שבדק סיווג אותו כ"חסם אלפא אדרנרגי". התכשיר נמכר בארהב תחת השם המסחרי MIRVASO לאחר שאושר עי הFDA (מחירו שם יקר אף יותר מאשר כאן). התכשיר נרקח עי המעבדות של הסופרפארם ופג תקפו לאחר חדש. אני מפרטת את המידע הזה כי אינני מצליחה לקבל מידע מהרופאים אליהם פניתי. בהוראות השימוש באינטרנט (באנגלית בלבד) הבנתי כי יש מגבלות על השימוש בו וכי אסור לשימוש יותר מפעם ביום. מה שמותיר אותי 12 שעות בלילה עם סבל רב. הייתי רוצה לקבל מידע מוסמך אם מותר להשתמש לאורך זמן ואם יש תכשיר חלופי. רופא קופח רשם לי אקניל רוז שלא מתאיים לי כלל. בתודה מראש

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור