פיגמנטציה ברגליים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/03/2015 | 11:14 | מאת: אורה

שלום רב, אני בת 27 ומזה שני רבות (מגיל 14) אני מתמודדת עם גירוי וגירוד מאוד חזק ברגליים לאחר גילוח, עד שהייתי מגיעה למצב של כאב והרגשה של בערה ברגליים ולאחר מכן הרגליים שלי היו נפצעות ומאדימות וכתוצאה מכך נוצרו פצעים על הרגליים שהשאירו כתמים מאוד לא אסתטיים. אני רוצה לדעת, האם יש דרך לטפל בכתמים ולמנוע מהגירוי והגירוד לחזור שוב.

יש אפשרות לטפל בכתמי הפיגמנטציה בחומרי הבהרה על בסיס הידרוקינון ובהגנה משמש. מדובר כנראה ב - POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION, פיגמנטציה שלאחר דלקת וחשוב לנסות ולמנוע את הדלקת החוזרת בעקבות גילוח. חשוב לבדוק מה הגורם לגירוי שלאחר גילוח. האם אלרגיה לחומר שמשתמשים בו לפני הגילוח או לאחריו? כדאי לפנות שוב לרופא עור לברר מה הגורם וכמובן לטפל בדלקת הנגרמת (בדרך כלל תערובת של קורטיזון ואנטיביוטיקה דוגמת בטהקורטן G )

01/04/2015 | 23:20 | מאת: אורה

תודה רבה! אפנה שוב לרופא עור. שאלה נוספת שלי, האם ניתן לטפל בפיגמנטציה על ידי טיפול אסתטי לצמיתות?

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור